Chess MeetChess Meet

Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja: 28 września 2026 r.

Ta polityka wyjaśnia, co zbiera aplikacja Chess Meet (wyświetlana też jako „Let’s Chess”), po co, kto może to zobaczyć, jak długo jest przechowywane i jak to usunąć. Obejmuje aplikację na Androida i tę stronę.

Kontakt

Masz pytania o swoje dane lub tę politykę? Napisz na chessmeet.contact@gmail.com. Twórca jest podany na dole tej strony.

W skrócie
  • Do gry potrzebne jest konto. Przechowujemy Twój profil, partie i rankingi.
  • Meet & Play (tylko dla dorosłych) używa Twojej lokalizacji, by znaleźć graczy i miejsca w pobliżu. Inni gracze nigdy nie widzą Twojej lokalizacji — tylko odległość w rodzaju „2–5 km”.
  • Twój e-mail jest prywatny: inni gracze nie mogą go zobaczyć.
  • Wyświetlamy reklamy przez Google AdMob. W EOG, Wielkiej Brytanii i Szwajcarii sam decydujesz, czy mają być spersonalizowane.
  • Nie sprzedajemy Twoich danych. Możesz w każdej chwili usunąć konto w aplikacji.

1. Co zbieramy

Twoje konto

Gra

Znajomi i wiadomości

Meet & Play — tylko jeśli z niego korzystasz (18+)

Twoja lokalizacja zostaje u nas

Twoja dokładna lokalizacja nigdy nie jest pokazywana innym graczom. Jest automatycznie usuwana po 30 dniach nieużywania, a natychmiast — jeśli usuniesz konto.

Urządzenie i aplikacja

Reklamy

Google AdMob wyświetla reklamy w aplikacji i używa identyfikatora reklamowego Twojego urządzenia. Reklamy są ograniczone do treści odpowiednich dla nastolatków. Jeśli wiemy, że masz mniej niż 16 lat, Twoje żądania reklam są oznaczane jako pochodzące od osoby poniżej wieku zgody. W EOG, Wielkiej Brytanii i Szwajcarii wybierasz w komunikacie zgody Google i możesz w każdej chwili zmienić zdanie w Ustawienia → Ustawienia prywatności.

2. Po co ich używamy

CelDanePodstawa prawna (EOG/Wielka Brytania)
Działanie Twojego konta i partiiKonto, gra, znajomiUmowa
Twój plan Gold lub PremiumDane zakupu z Google PlayUmowa
Meet & Play: gracze w pobliżu, miejsca, spotkania, turnieje stacjonarneData urodzenia, lokalizacja, dane spotkańTwoja zgoda; nasz prawnie uzasadniony interes w utrzymaniu funkcji bezpiecznej i tylko dla dorosłych
Bezpieczeństwo i moderacjaZgłoszenia, blokady, dane spotkań i czatów, historia kontaPrawnie uzasadniony interes; obowiązek prawny
PowiadomieniaToken powiadomieńUmowa (możesz je wyłączyć)
ReklamyIdentyfikator reklamowy, wybór dotyczący zgodyZgoda tam, gdzie jest wymagana; w innym razie prawnie uzasadniony interes

3. Kto co widzi

Nigdy nie sprzedajemy Twoich danych

Nie sprzedajemy danych osobowych i nie udostępniamy ich do niczyjego marketingu.

4. Jak długo je przechowujemy

5. Usuwanie danych

W aplikacji: Ustawienia → Usuń konto. Usuwa to Twoje logowanie, profil, e-mail, rankingi, postępy, znajomych i czaty z nimi, historię partii, datę urodzenia, lokalizację, listę blokad, nazwę użytkownika i zdjęcie. Szczegóły i prośba bez aplikacji: Usuń konto.

6. Twoje prawa

Możesz poprosić o dostęp do swoich danych, ich sprostowanie, eksport lub usunięcie, sprzeciwić się ich wykorzystaniu lub je ograniczyć oraz w każdej chwili wycofać zgodę (wyłącz lokalizację lub „Chętny”, albo zmień wybór reklam w Ustawieniach). Napisz na chessmeet.contact@gmail.com; odpowiadamy w ciągu 30 dni. W EOG lub Wielkiej Brytanii możesz też złożyć skargę do organu ochrony danych.

7. Dzieci

Aplikacja 13+, Meet & Play 18+

Chess Meet jest dla osób w wieku 13 lat i więcej. Meet & Play jest tylko dla dorosłych (18+) i jest zablokowany dla młodszych kont. Jeśli dowiemy się, że konto należy do dziecka poniżej 13 lat, usuwamy je. Zobacz nasze standardy ochrony dzieci.

8. Bezpieczeństwo i przekazywanie danych

Dane są przesyłane szyfrowane (HTTPS/TLS) i przechowywane w Google Cloud, który może je przetwarzać poza Twoim krajem, w tym w USA i Unii Europejskiej, na podstawie standardowych klauzul umownych Google. Reguły naszej bazy danych uniemożliwiają graczom czytanie prywatnych danych innych: Twoją dokładną lokalizację czytają tylko nasze serwery, a datę urodzenia i e-mail tylko Ty, nasze serwery i nasi moderatorzy.

9. Zmiany

Jeśli ta polityka istotnie się zmieni, powiadomimy Cię w aplikacji, zanim zmiana wejdzie w życie. Data na górze zawsze wskazuje aktualną wersję.